Begeleider Zeuvenakkers woning 1

Ben jij toe aan een nieuwe stap en wil jij werken met een complexe doelgroep? Gehandicaptenzorg, psychiatrie of forensische zorg? Bij Trajectum hoef je niet te kiezen!


(Persoonlijk) Begeleider locatie Zeuvenakkers Woning 1

Waar kom je te werken?
Woning 1 is een van de woningen op Zeuvenakkers in Appelscha, waar cliënten wonen op een beschermd terrein. Er wordt specialistische begeleiding en behandeling geboden aan psychiatrisch kwetsbare cliënten met een verstandelijke beperking. Het gaat om cliënten die elders zijn vastgelopen en/of waar na behandeling blijkt dat een reguliere setting niet past bij de intensiteit van de ondersteuningsvraag. De aanpak is gericht op “herstel van het gewone leven” waardoor de cliënt zijn ‘onbegrepen’ gedrag minder hoeft te laten zien. Door middel van activiteiten wordt houvast geboden op de vier competentiegebieden zelfzorg, zorg voor de eigen woning/kamer, werk/scholing en vrije tijd. Dit alles is gericht op kwaliteit van leven en “samen doen” is het motto.


Wat ga je doen?
Als begeleider begeleid je de 7 cliënten die op woning 1 wonen. Dit doe je bijvoorbeeld door ze volgens het opgestelde cliëntplan te helpen de dag op te starten of door te zorgen dat ze op tijd bij hun dagbesteding of behandeling zijn. Elke cliënt heeft een individueel dagprogramma waarin meestal dagbehandeling is geïntegreerd. Niet voor alle cliënten lukt dit in dezelfde mate. Je werkt samen met meerdere collega’s, in het totaal bestaat het team uit 12 medewerkers. De dienstsoorten bestaan uit vroege, late en af en toe tussendiensten, door de week en in het weekend. Voor de nachturen is er een wakende nachtdienst op het terrein.

Wat is woning 1?

Woning 1 is een open woning met 7 ouder wordende cliënten die op een prachtige plek is gelegen aan de rand van het bos. Er verblijven momenteel twee vrouwen en vijf mannen. Binnen de cliëntpopulatie is er sprake van diverse problematiek, wat maakt dat elke dag er weer verschillende uitdagingen op ons pad komen. We zijn bezig met het uitbreiden van de vrijheden en gaan wekelijks op verlof met de cliënten. We houden ons onder andere bezig met de ADL van de cliënten. We zetten in op het maken van kleine stapjes en halen onze geluksmomenten bijvoorbeeld uit het samen halen van een ijsje, samen werken in de tuin, samen muziek maken en we koken elke dag samen.

 

Wat biedt Trajectum jou?
De cliënten binnen Trajectum worden gezien als de meest intensieve doelgroep van Nederland. Dat doet wat met je als persoon en als professional. Wij bieden jou de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen door je goede begeleiding te bieden. Zo krijg je als je wordt aangenomen diverse (meerdaagse-) trainingen aangeboden, waaronder een agressietraining, BHV-cursus en een medicatietraining. In je gehele loopbaan bij Trajectum blijf je jezelf ontwikkelen en blijven we je periodieke training en scholing aanbieden, waar werkbegeleiding en coaching deel van uitmaken. Daarnaast bieden we je:

-      Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 40 voor begeleider en FWG 45 voor persoonlijk begeleider;

-      Een eindejaarsuitkering van 8,33%;

-      De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;

-      Een fietsplan;

-      Bedrijfsfitness.


Wat breng je mee?
Jij hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking en hebt bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag en/of met de forensische psychiatrie. Je bent in staat een professionele relatie aan te gaan met de clïent en te handelen naar zijn/haar mogelijkheden.

Zie jij het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het team en de afdeling? En heb/ben jij:

-      Een stevige persoonlijkheid met een relevante afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau;

-      Goede analytische- en adviesvaardigheden;

-      In staat om adequaat om te gaan met conflictsituaties;

-      Bereid om ’s avonds en in het weekend te werken;

-      Accuraat, flexibel, en beschik je over sociale- en communicatieve vaardigheden?

Dan ben jij de nieuwe collega waar wij naar op zoek zijn!

Zien we jou binnenkort?
Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren? Reageer dan via onze website www.werkenbijtrajectum.nl/vacatures of mail je motivatiebrief en cv naar teammanager Jan Ebbelink via jebbelink@trajectum.info. Er zal op korte termijn een gesprek worden gepland, wat ons betreft ben je, bij wederzijdse interesse, meteen welkom!

Heb je eerst nog vragen? Bel dan naar Jan, telefoonnummer 06 15 23 16 01

 

 

 

 
Terug    Afdrukken
Locatie:
Uren in overleg
 
Vacaturetype / functietype:
Contract

Sluitingsdatum:
30-04-2024

Contactpersonen:
Jan Ebbelink
mobiel: 0615231601

Laura van Stuijvenberg
mobiel: +31 0615181969

Solliciteren