FWG 40

Begeleider Dovenlijn (Flexpool)

Misschien ben jij wel onze nieuwe Begeleider en kan jij je binnenkort verstaanbaar maken met behulp van gebarentaal! 

 

Wij zoeken een: 
Begeleider Dovenlijn 

(Flexpool) Dovenlijn, 28-36 uur per week) 

 

 
Wat ga je doen? 

Als Begeleider ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het begeleiden van onze dove- of slechthorende cliënten. Het is dus handig als je je al weet te redden met gebarentaal of dat je dit gaat leren. Je kunt via ons een opleiding NGT (Nederlandse Gebarentaal) volgen zodat je je snel kunt redden met gebarentaal. Je houdt je o.a. bezig met het uitvoeren en evalueren van het behandelplan. Je hebt interne contacten met je teammanager, collega begeleiders, cliëntenadministratie, activiteitenbegeleiding, de onderwijskracht, vak therapeuten en de behandelaar. Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en overleg. Je geeft onze cliënten een duidelijke structuur en zorgt voor een goed leefklimaat op de afdeling. Afhankelijk van de afdeling en cliënt richt de begeleiding zich op het ondersteunen van de behandeling tot ondersteuning en structurering in het dagelijks leven. 

 

Waar kom je te werken? 
Je komt te werken binnen de flexpool van de dovenlijn van Trajectum om ervaring op te doen met de doelgroep of kan direct aan de slag op één van onderstaande afdelingen. Binnen de dovenlijn verblijven ongeveer 33 dove- en slechthorende cliënten op drie verschillende afdelingen: 

 De Zomereik 

De Zomereik is een gesloten afdeling binnen FPC de Beuken, op locatie Boschoord, waar dove cliënten met een TBS- of andere (gedwongen) status worden opgenomen voor observatie, diagnostiek en fase 1 van 2  behandeling. De Zomereik biedt een hoog beveiligingsniveau om cliënten met forse acting out of internaliserend gedrag te kunnen behandelen. Deze behandeling is voornamelijk gericht op crisisinterventie, stabilisatie en motivatie voor behandeling. Op de Zomereik is ruimte voor 8 dove cliënten, waarbij het soms voorkomt dat er horende cliënten worden geplaatst.  

De Kersenboom 

De Kersenboom is een besloten afdeling binnen OBC ’t Wold, op locatie Boschoord, waar alle fases van behandeling gegeven worden: van diagnostiek, stabilisatie tot uitplaatsing. De behandeling is gedragsmatig en ontwikkelingsgericht. Er is ruimte voor 10 cliënten binnen de Kersenboom. 

 ABC-huis 

Het ABC-huis is een schakelvoorziening waar de brug wordt geslagen tussen de behandelafdelingen van Trajectum en andere open woonvoorzieningen. Er is ruimte voor 15 cliënten en is gevestigd op het terrein in Wilhelminaoord. De behandeling is gericht op een combinatie van resocialisatie en ontwikkelingsgericht wonen.  

Als je in de flexpool werkt wordt je naast deze drie afdeling ook ingezet op de repro-afdeling waar we onze cliënten diverse vormen van dagbesteding en werk aanbieden. Naast repro-werkzaamheden worden er in samenwerking met andere afdelingen diverse creatieve en arbeidsmatige werkzaamheden aangeboden. Hierdoor kun je ervaren welke afdeling het beste bij je past en doorstromen naar deze afdeling als er een plek vrijkomt. Wil je liever direct op een vaste plek werken? Ook dat is in overleg mogelijk! 

De groep collega’s binnen de dovenlijn met wie je gaat samenwerken bestaat uit een mooie mix van jonge- en wat oudere begeleiders, nieuw op de locatie of al wat langer bij ons werkzaam. Kom jij deze mix nog beter maken?  

 

Wat bieden wij jou? 

Jij krijgt de kans om als Begeleider aan de slag te gaan in deze bijzondere functie, waarin je komt te werken op een unieke afdeling of binnen de Flexpool van de dovenlijn. In ons team krijg je alle ruimte voor eigen ontwikkeling en creativiteit. Zo bieden we je training en scholing waarbij je o.a. gebarentaal kunt leren. Uiteraard zorgen we er ook voor dat jij goed begeleid wordt: we bieden je periodieke training en scholing waar werkbegeleiding en coaching deel van uitmaken. Daarnaast bieden we je: 

 

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd;  
  • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 40 afhankelijk van ervaring en gebarentaalvaardigheid; 
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%; 
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen; 
  • Een fietsplan; 
  • Bedrijfsfitness. 

 

Gebarentaal leren: 
Je krijgt bij ons de kans om Nederlandse Gebarentaal te leren door het volgen van 3 cursussen. Je start met de ‘Doorbraak-cursus’ waarin je zo’n 500 gebaren leert in context. Dit wil zeggen dat je de gebaren begrijpt en dat je adequaat kan reageren op basisniveau in NGT. Wanneer je de basis (al) onder de knie hebt ga je verder met de cursus waarin je leert een eenvoudig sociaal gesprek te voeren over alledaagse situaties door het gebruik van simpele gebaren en een laag gesprekstempo. Na het afronden van deze cursus kan je een gesprek (met de aanwezigheid van een tolk) redelijk sturen. Met het afronden van de derde cursus ben je in staat om gebaren te begrijpen in de context van situaties en gesprekken en kan je op een eenvoudig niveau communiceren over eenvoudige en alledaagse zaken, vertrouwde onderwerpen en activiteiten. Voor elke cursus staan gemiddeld 32-42 studieuren gerekend waarvan je een deel van deze uren klassikaal en een deel thuis zult volgen.  

 

Wie ben jij?: 

Je hebt ervaring als begeleider met een vergelijkbare doelgroep. (Cliënten met een lichte verstandelijke beperking met onbegrepen en risicovol gedrag en/of de forensische psychiatrie) Je hebt bij voorkeur aantoonbare en erkende kennis en beheersing van Nederlandse Gebarentaal en je hebt kennis van de dovencultuur. Wanneer je zelf doof of slechthorend bent is dit zeker geen beperking voor het uitvoeren van deze functie. Er zijn meerdere collega’s die ook doof of slechthorend zijn. Zie jij het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ons team en de afdeling? En heb/ben jij: 

 

  • Een afgeronde agogische opleiding op MBO4 of HBO-niveau (SPW, MMZ, Social Work of HBO-V)? 
  • Flexibel en accuraat?  
  • Bereid om ’s avonds, in het weekend en in de nacht (slaapdiensten) te werken?  
  • Beheersing van gebarentaal op minimaal AB2 niveau of de wens om gebarentaal te leren? 
  • Affiniteit met onze doelgroep Doof en SGLVB (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Beperkt)? 
  • In staat om goed om te gaan met conflictsituaties en beschik je over goede analytische- en adviesvaardigheden? 
  • In staat een professionele relatie aan te gaan met de cliënt en te handelen naar zijn/haar mogelijkheden?  
  • Ervaring in ADL zorg? 

Dan ben jij de persoon die wij zoeken! 

  

Wil je meer weten of direct solliciteren? 

Petra Breider kan je alles vertellen over deze vacature. Je kunt haar bereiken per mail: pbreider@trajectum.info  

 

Direct solliciteren? Kijk op onze website www.werkenbijtrajectum.nl en klik op de button ‘Solliciteer direct’  

 

 
Terug    Afdrukken
Locatie:
28-36 uur
 
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Sluitingsdatum:
30-04-2024

Contactpersonen:
Petra Breider
tel.: 06-51109258
mobiel: 06-51109258

Solliciteren