Persoonlijk Begeleider - de Dennen

-

Je komt te werken binnen ons enthousiaste team op afdeling De Dennen. De Dennen is een open resocialisatie afdeling op het terrein van Boschoord met een prachtig uitzicht vanuit kantoor. Wanneer het mooi weer is, is er de mogelijkheid om buiten te zitten in de tuin van de Dennen. Iets wat als zeer prettig wordt ervaren door de (persoonlijk) begeleiders van de Dennen.

Onze zes mannelijke cliënten zijn mensen met een licht verstandelijke beperking met sterke gedragsproblematiek. Cliënten die bij ons verblijven zitten in hun laatste behandelfase. We ondersteunen cliënten in het ontwikkelen van (sociale) vaardigheden en de dagelijkse activiteiten zoals een dagprogramma en gaan veelal met de cliënten op verlof. Cliënten worden getoetst door middel van observatie op zowel hun betrouwbaarheid, zelfredzaamheid en in hetgeen wat ze in eerdere behandelfases hebben geleerd. Om te kunnen beoordelen welk toekomst perfectief het beste bij de cliënt aansluit. Op de Dennen staat toekomst- en ontwikkelingsgericht behandelen centraal.

Als persoonlijk begeleider speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden en het kijken naar het toekomst perfectief van de cliënt. Je werkt nauw samen met behandelaren om doelen te stellen en te evalueren. Je bent een echte aanpakker, een teamplayer.

Ons team kan het best omschreven worden als ambitieus, gemotiveerd en er is een positieve gezellige werksfeer. Het werken met een dergelijke doelgroep vraagt een constante ontwikkeling en kritische blik naar hoe de cliënt terug kan resocialiseren binnen de samenleving. Hierbij spelen de juridische kaders, recidive risico en de beperking en leerbaarheid van de cliënt een grote rol. Vanuit dit uitgangspunt zoeken wij dan ook collega's die assertief, daadkrachtig zijn en graag de handen uit de mouwen steken. Dus ben jij die harde werker, die ook kritisch mee kan kijken naar lopende processen; dan pas jij perfect in ons team!


Wat ga jij doen?

Samen met het (multidisciplinaire) team zorgen we voor de ontwikkeling van de cliënten die hier verblijven, voor zijn welbevinden en ondersteunen we de cliënten in het resocialiseren. Elke stap, zo groot of klein als deze kan zijn, telt mee en jij draagt hieraan bij. Observeren, rapporteren, en methodisch kunnen denken en handelen zijn een belangrijk onderdeel van jouw takenpakket. Je draagt bij aan het leefklimaat en een duidelijke structuur op de afdeling.

 

Locatie Boschoord   

Op locatie Boschoord zijn Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) De Beuken en ’t Wold gevestigd. Op Boschoord worden cliënten behandeld met gedragsproblemen. Het merendeel is strafrechtelijk veroordeeld en voor hen is een behandeling geïndiceerd . FPK de Beuken is er met name voor cliënten die een strikt gesloten behandelsetting nodig hebben. Hieronder vallen TBS, PIJ, RM (Rechterlijke Machtiging) en overige strafrechtelijke titels. ’t Wold heeft besloten en open afdelingen. Hier vindt een vervolgbehandeling plaats, waarin stapsgewijs integratie in de samenleving meer op de voorgrond komt.    

  

 Wat bieden wij jou?  

  • Salariëring conform de CAO gehandicaptenzorg FWG 45 (persoonlijk begeleider);  
  • een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie de duur van een jaar met het vooruitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;  
  • een bijzondere functie op een unieke locatie, waar creativiteit en eigen initiatief worden gevraagd en gewaardeerd;  
  • periodieke training en scholing; werkbegeleiding en coaching maken daar deel van uit;  
  • een eindejaarsuitkering van 8,33%;  
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;  
  • een fietsplan;  
  • bedrijfsfitness.  

 

 

Wat breng je mee?  

  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent een echte teamplayer, met een relevante, afgeronde opleiding. Een afgeronde HBO-opleiding  Social Work of Verpleegkunde
  • Je hebt ervaring als (persoonlijk) begeleider van cliënten met een lichte verstandelijke beperking, en bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag, en/of met de forensische psychiatrie
  • Je weet wat forensische scherpte is en past dit toe
  • Je ziet het als een uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het team en de afdeling.  

  

Wil je meer weten of direct solliciteren?  

Nadere inlichtingen kun je verkrijgen bij Gabi, zij is teammanager van afdeling de Dennen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06- 27014789 of per mail via gdolsma@trajectum.info

 
Terug    Afdrukken
Locatie:
Boschoord, 24 - 32 uur
 
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Sluitingsdatum:
30-04-2024

Contactpersonen:
Gabi Dolsma
tel.: 0627014789

Solliciteren