Persoonlijk Begeleiders (PRO)

Persoonlijk Begeleiders (PRO)

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een  lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVB). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische  achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. 

Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden cliëntplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon en werkvoorzieningen.

 

De Sector Specialistisch Verblijf  biedt specialistische begeleiding en behandeling aan psychisch kwetsbare cliënten met een verstandelijke beperking. Vaak is er sprake van een combinatie van elkaar beïnvloedende problematieken. Het gaat om cliënten die elders zijn vastgelopen en/of waar na behandeling blijkt dat een reguliere setting niet past bij de intensiteit van de ondersteuningsvraag. Binnen specialistisch verblijf werken we aan het herstel van het gewone leven. Cliënten hebben nog een hoge mate van nabijheid nodig bij het vormgeven van hun dagelijks leven.

Binnen de sector Specialistisch verblijf oost, op de locatie Groot Hungerink,  gaan we starten met  een nieuwe afdeling, waar  gewerkt zal worden vanuit het gedachtegoed van Triple-C. Niet het behandelen van de pathologie, in deze setting het extreem acting out gedrag staat centraal, maar het tegemoet komen aan algemeen menselijke basisbehoeften op fysiek, emotioneel, mentaal en zingevend terrein. De zorg is erop gericht dat cliënten zoveel mogelijk het gewone leven kunnen ervaren. De opgave is de achterliggende behoefte te zien wanneer er sprake is van dreigend gedrag. Trouw blijven aan de cliënt, zekerheid bieden dat een cliënt kan blijven wonen, met een vast team van begeleiders. Dit vraagt om een sterke ondersteuning en actieve, directe beschikbaarheid voor begeleiders in de driehoek begeleider, behandelaar en manager.

Trajectum zoekt  

2 Persoonlijk Begeleiders

voor onze nieuw te openen afdeling op de locatie Groot Hungerink in Eefde. Aantal uren in overleg (minimaal 32 uur).

De werkzaamheden:

Als Persoonlijk Begeleider ben je verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van verstandelijk beperkte cliënten met complexe gedragsproblemen. Dit doe je aan de hand van Triple-C: een behandelmodel waarin het erom gaat dat de cliënt vooral het gewone leven ervaart. Als persoonlijk begeleider lever je een actieve bijdrage aan de organisatie van werkzaamheden en het vertalen van beleid naar individuele zorgplannen voor de cliënten. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van het zorgplan en ook de bijbehorende administratieve taken. Je neemt deel aan het overleg en zorgt voor een goede overdracht van informatie. Samen met cliënten zorg je ervoor dat de woongroep goed functioneert. Je werkt intensief samen met je collega begeleiders, teammanager en behandelaar.  Je wordt aangestuurd  door de teammanager. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega’s uit andere disciplines en met het netwerk van de cliënten.

Je werkt in wisselende diensten, waaronder ook slaapdiensten, op basis van een jaarrooster.

Wij verwachten van jou dat je:

 • Stevig in je schoenen staat zowel fysiek als mentaal.
 • Beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Beschikt over een afgeronde (agogische) HBO opleiding, zoals bijvoorbeeld SPH of MWD.
 • Minimaal de leeftijd van 21 jaar hebt.
 • Affiniteit met de doelgroep.
 • Zelfstandig werkt en goed bent in het oplossen van problemen.
 • Beschikt over een flinke dosis lef, sensitiviteit, inlevings- en doorzettingsvermogen, zelfreflectie en een lerende oriëntatie.

 Wij bieden:

 • Een dynamische functie met een uitdagende doelgroep binnen een multidisciplinair en ambitieus team.
 • Een ontwikkelingsgerichte organisatie die creativiteit, innovatie en daadkracht stimuleert.
 • Traject voor scholing en teambuilding in de eerste maand.
 • Salariëring conform CAO-gehandicaptenzorg FWG 45.
 • Een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • In eerste instantie een tijdelijke contract voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (tenzij je al een contract voor onbepaalde tijd bij Trajectum hebt)..

Locatie:

Er wordt een nieuwe afdeling geopend op het terrein van de locatie Groot Hungerink, aan de Meijerinkstraat 12 in Eefde. De eerste cliënten zullen hier vanaf medio oktober gaan wonen.

Informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miriam Schuijer, Teammanager en projectleider. Telefoonnummer 06-51050726 (woensdag afwezig)

 

Solliciteren:

Sollicitaties, uiterlijk 1 juli 2018, via de website van Trajectum:www.trajectum.info.

De sollicitatiegesprekken zullen worden gevoerd in de week van 9 juli.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de selectieprocedure.

 

 
Terug    Afdrukken
Locatie:
Eefde
 
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Sluitingsdatum:
1 juli 2018

Contactpersonen:
Miriam Schuijer
mobiel: 06-51050726

Solliciteren